Dispută cu privire la alimentele modificate genetic. Scoţia se opune schimbărilor propuse de Marea Britanie

  • Guvernul britanic a introdus un proiect de lege privind tehnologia genetică care ar urma să stabilească reguli diferite faţă de cele din UE după Brexit.
  • Acesta le-a cerut miniştrilor de la Holyrood să ia în considerare posibilitatea de a permite culturilor modificate genetic să fie cultivate în Scoţia.
  • Dar ideea a fost respinsă de ministrul mediului, Mairi McAllan.
  • Scoţia nu ar trebui să fie "forţată" să primească produse alimentare din cauza relaxării reglementărilor privind editarea genetică, a declarat un ministru al guvernului.
1387 afișări
Imaginea articolului Dispută cu privire la alimentele modificate genetic. Scoţia se opune schimbărilor propuse de Marea Britanie

Dispută cu privire la alimentele modificate genetic. Scoţia se opune schimbărilor propuse de Marea Britanie

McAllan le-a scris secretarului britanic pentru mediu George Eustice şi secretarului scoţian Alister Jack, spunând că Scoţia nu va face aceleaşi schimbări ca Anglia dacă proiectul de lege va fi adoptat.
 
În conformitate cu legea britanică privind piaţa internă, orice lucru aprobat pentru vânzare într-o parte a Regatului Unit trebuie să fie disponibil pe întreg teritoriul britanic, potrivit BBC.
 
Editarea genetică permite oamenilor de ştiinţă să modifice ADN-ul unei plante sau al unui animal. Oamenii de ştiinţă pot crea culturi mai rezistente la boli sau la secetă, fără a adăuga material genetic de la o altă specie.
 
Roşiile dezvoltate de oamenii de ştiinţă din Norwich pentru a produce cantităţi mari de vitamina D ar putea fi printre primele produse modificate genetic care vor fi puse în vânzare.
 
Cu toate acestea, Scoţia şi Ţara Galilor ar putea să îşi folosească puterile pentru a restricţiona utilizarea produselor modificate genetic.
 
În scrisoarea sa, McAllan a spus: „Dacă guvernul britanic este hotărât să meargă mai departe cu această legislaţie, trebuie să ia măsuri pentru a se asigura că revizuirile sale la definiţia unui OMG (organism modificat genetic) nu impun Scoţiei produse care nu îndeplinesc standardele de aici fără acordul Parlamentului scoţian”.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici