Disputa Nicaragua-Columbia privind frontiera maritimă, tranşată de Curtea Internaţională de Justiţie

Curtea Internaţională de Justiţie a respins pretenţiile Nicaraguei în disputa privind frontiera maritimă cu Columbia, potrivit Reuters.

171 afișări
Imaginea articolului Disputa Nicaragua-Columbia privind frontiera maritimă, tranşată de Curtea Internaţională de Justiţie

Curtea de Justiţie a închis joi un proces intentat de Nicaragua, care urmărea să-şi extindă drepturile sale în largul mării dincolo de limitele stabilite anterior într-o dispută de lungă durată cu Columbia privind frontiera maritimă.

Drepturile de pescuit ale Nicaraguei se întind până la 200 de mile marine. În proces, Nicaragua a cerut Curţii Internaţionale să mărească graniţele dincolo de 200 de mile marine pe baza platoului continental care se întinde de pe teritoriul său.

„Indiferent de orice considerente ştiinţifice şi tehnice, Nicaragua nu are dreptul la un platou continental extins pe o rază de 200 de mile marine de la liniile de bază ale coastei continentale a Columbiei", a declarat preşedintele Curţii, judecătorul Joan Donoghue.

Cele două ţări nu au o graniţă terestră comună. Totuşi, de la începutul secolului XX, Nicaragua şi Columbia şi-au disputat proprietatea asupra apelor bogate în minerale şi peşte din Marea Caraibelor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici