Disputa pe numele Macedonia se tranşează la ONU | Grecia şi ţara vecină, la masa negocierilor

Reprezentanţi din Grecia şi Macedonia vor discuta, miercuri, în cadrul ONU, în scopul rezolvării disputei cu privire la denumirea fostei republici iugoslave, pe care Atena o consideră o revendicare teritorială a regiunii omonime din nordul Greciei, informează site-ul portului France24.

981 afișări
Imaginea articolului Disputa pe numele Macedonia se tranşează la ONU | Grecia şi ţara vecină, la masa negocierilor

Disputa pe numele Macedonia se tranşează la ONU | Grecia şi ţara vecină, la masa negocierilor

De-a lungul timpului, din cauza disputei, Grecia a blocat încercările fostei republici iugoslave de a adera la NATO şi candidatura acesteia la UE.

Un reprezentant al Naţiunilor Unite, Matthew Nimetz, a decis să medieze discuţiile celor două state într-un sediu ONU, după ce ambele Guverne au afirmat că sunt dispuse să reia negocierile.

"Consider că oamenii din ambele ţări sunt, probabil, pregătiţi să audă câteva soluţii care sunt în conformitate cu interesele naţionale, dar care prezintă şi câteva elemente de compromis", a declarat Matthew Nimetz.

Înr-un alt interviu, Nimetz a adăugat că ambele părţi trebuie să fie "realiste".

"Peste 100 de ţări recunosc statul ca fiind Republica Macedonia, aşadar 'Macedonia' reprezintă denumirea pentru cele mai multe ţări, ceea ce înseamnă că numele 'Macedonia' este legată de această ţară. Consider că putem găsi o soluţie care să răspundă cererilor Greciei şi să îi mulţumească şi pe locuitorii din nord", a mai declarat reprezentantul ONU.

 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici