Dispute în interiorul Marii Britanii, pe tema Brexit. Premierul scoţian: Planul făcut de May este „vandalism economic deliberat”

Planul premierului britanic Theresa May pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este dăunător şi neviabil, a declarat marţi prim-ministrul scoţian Nicola Sturgeon, adăugând că planul post-Brexit este „o dovadă de vandalism economic deliberat”, relatează Reuters.

1879 afișări
Imaginea articolului Dispute în interiorul Marii Britanii, pe tema Brexit. Premierul scoţian: Planul făcut de May este „vandalism economic deliberat”

Dispute în interiorul Marii Britanii, pe tema Brexit. Premierul scoţian: Planul făcut de Theresa May este „vandalism economic deliberat”

Conform prim-ministrului scoţian, planul omologului său britanic de a scoate Marea Britanie de pe piaţa unică va dăuna economiei.

„Poziţia curentă a prim-ministrului- să părăsească piaţa unică indiferent de consecinţe- este o dovadă de vandalism economic deliberat”, a declarat Sturgeon.

De asemenea, Nicola Sturgeon consideră că Theresa May ar trebui să ceară mai mult timp pentru negociere.

Majoritatea scoţienilor au votat în referendumul din 2016 pentru a rămâne în Marea Britanie, contrar majorităţii cetăţenilor britanici.

Marea Britanie urmează să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie 2019. Premierul britanic Theresa May a avertizat că alternativa la acordul de Brexit propus de ea este lipsa unui acord, în contextul în care mai mulţi parlamentari conservatori contestă propunerile şefei Guvernului de la Londra.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici