Distrugător american, reperat de Rusia în Marea Neagră

O navă americană de război a pătruns în estul Mării Negre şi ar putea să se îndrepte către un port georgian, a anunţat vineri agenţia RIA Novosti.

66 afișări
Imaginea articolului Distrugător american, reperat de Rusia în Marea Neagră

Distrugător american, reperat de Rusia în Marea Neagră

Citând o sursă anonimă din cadrul serviciilor de informaţii ruse, agenţia afirmă că distrugătorul american USS Mason, echipat cu cea mai recentă tehnologie antirachetă, a intrat în Marea Neagră la jumătatea lunii septembrie.

"Este posibil ca distrugătorul Mason să intre într-unul dintre porturile georgiene în zilele viitoare", a declarat sursa citată, afirmând însă că nu ştie care sunt motivele prezenţei navei de război americane în regiune.

Potrivit site-ului Departamentului american al Apărării, USS Mason este echipat cu o "cantitate impresionabilă de arme ofensive şi defensive".

Statele Unite şi Rusia nu obişnuiesc să comenteze public mişcările navelor americane. Dar Moscova este din ce în ce mai suspicioasă în legătură cu activitatea navală americană în regiune de la conflictul din Georgia, din august.

Guvernul rus acuză Statele Unite că reînarmează Georgia sub pretextul livrării de ajutor umanitar la bordul unor nave de război.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici