Distrugătorul american USS John S. McCain a intrat în coliziune cu un petrolier în apropiere de Singapore. Cel puţin zece marinari, daţi dispăruţi

Cel puţin zece marinari americani sunt daţi dispăruţi după ce nava de război USS John S. McCain a intrat în coliziune cu un petrolier la est de Singapore, a anunţat luni marina americană, relatează site-ul agenţiei Reuters.

2770 afișări
Imaginea articolului Distrugătorul american USS John S. McCain a intrat în coliziune cu un petrolier în apropiere de Singapore. Cel puţin zece marinari, daţi dispăruţi

Cel puţin zece marinari sunt daţi dispăruţi, după coliziunea unei nave americane cu un petrolier (Imagine: Twitter)

Distrugătorul USS John S. McCain se îndrepta spre Singapore pentru un apel de rutină în port, după ce a efectuat săptămâna trecută o operaţiune de navigaţie în apropierea unei insule chineze din Marea Chinei de Sud.

"Rapoartele iniţiale indică faptul că nava John S. McCain a suferit avarii la babord şi pupa. Zece marinari au fost daţi dispăruţi, iar cinci au fost răniţi", a precizat marina americană.

Patru dintre răniţi au fost evacuaţi cu elicopterul către un spital din Singapore, cu leziuni care nu le pun viaţa în pericol, în timp ce al cincilea nu a necesitat un tratament suplimentar.

O misiune de căutare şi salvare este în curs de desfăşurare şi implică nave şi elicoptere din Singapore, precum şi avioane americane. Autorităţile malaeziene au anunţat că această coliziune s-a produs în apele Malaeziei din Marea Chinei de Sud şi că asistă la operaţiunea de salvare.

Deşi a fost avariat, distrugătorul american se îndreaptă către baza navală Changi din Singapore şi nu prezintă niciun semn de pierdere de combustibil, a transmis marina SUA. Petrolierul Alnic MC, care transportă 12.000 de tone de combustibil din Taiwan către Singapore, nu a suferit daune majore şi nu a fost înregistrată nicio scurgere de petrol în mare.

Preşedintele american Donald Trump şi-a exprimat îngrijorarea faţă de echipajul navei de război americane.

"Gândurile şi rugăciunile sunt cu marinarii noştri de la bordul USS John S McCain, în timp ce eforturile de căutare şi salvare sunt în plină desfăşurare", a scris Trump pe contul de Twitter.

Cauza producerii acestui accident nu a fost deocamdată stabilită, dar este cea de-a doua coliziune care implică o navă din Flota a 7-a a marinei SUA din Pacific, în ultimele două luni. Şapte marinari au murit în luna iunie după ce distrugătorul USS Fitzgerald şi o navă de containere s-au ciocnit în apele japoneze.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici