Dmitri Rogozin apreciază că Republica Moldova şi Ucraina nu vor adera niciodată la UE

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin apreciază că Republica Moldova şi Ucraina nu vor adera niciodată la Uniunea Europeană, indiferent dacă vor semna acorduri de asociere, care, în opinia lui, vor avea efecte negative asupra relaţiilor cu Rusia.

573 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin apreciază că Republica Moldova şi Ucraina nu vor adera niciodată la UE

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru ţări precum Ucraina şi Republica Moldova, semnarea unui acord de asociere cu Uniunea Europeană nu înseamnă aderarea la UE. Este o diferenţă foarte mare", a declarat Rogozin la Bruxelles.

"Perspectivele europene ale celor două ţări sunt foarte obscure. Este foarte probabil că nu vor deveni niciodată membre ale Uniunii Europene. Însă, dacă vor semna acorduri de asociere, se vor angaja să respecte normele şi standardele altora...", a atras atenţia vicepremierul Rusiei.

Marţi, Dmitri Rogozin, care este şi emisar special al preşedintelui rus pentru Transnistria, declara că semnarea unui acord de asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană ar putea duce la "dezgheţarea" conflictului transnistrean şi la "o slăbire a statalităţii moldoveneşti".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici