Dmitri Rogozin: Republica Moldova va avea un viitor frumos doar în Uniunea Euroasiatică

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a declarat joi, la Tiraspol, în cadrul manifestaţiilor organizate cu ocazia zilei de 9 mai, că Republica Moldova "va avea un viitor frumos doar dacă se va integra în Uniunea Euroasiatică".

747 afișări
Imaginea articolului Dmitri Rogozin: Republica Moldova va avea un viitor frumos doar în Uniunea Euroasiatică

Dmitri Rogozin (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Sunt convins că (Republica) Moldova va avea un viitor frumos doar dacă se va integra în Uniunea Euroasiatică şi credeţi-mă că aşa şi va fi. Asta o să le spun astăzi şi oficialilor de la Chişinău", a declarat vicepremierul rus Dmitri Rogozin, relatează PRO TV Chişinău.

"Pentru noi (...) importantă este integrarea în Uniunea Euroasiatică. Integrarea în Uniunea Euroasiatică este foarte importantă pentru cetăţenii Republicii Moldova", a afirmat Rogozin.

"Noi înţelegem că această cupă a fost ruptă în bucăţi, dar ar trebui să fie în continuare lipită. Noi trebuie să fim împreună oricum. Noi avem o singură istorie şi ziua de 9 mai este o dovadă în acest sens", a specificat oficialul rus.

Uniunea Euroasiatică este o propunere pentru fostele state sovietice, dar şi pentru alte state apropiate cultural de Rusia, de aprofundare a integrării economice şi politice într-o uniune supranaţională. Ideea a fost exprimată pentru prima dată de către preşedintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaiev, într-un discurs susţinut la o universitate din Moscova în 1994 şi a fost reluată de către Vladimir Putin, în octombrie 2011. În opinia lui Vladimir Putin, Uniunea Eurasia s-ar baza pe "cele mai bune din valorile Uniunii Sovietice".

La data de 18 noiembrie 2011, preşedinţii Belarusului, Kazahstanului şi Rusiei au semnat un acord prin care au stabilit un obiectiv de instituire a Uniunii Euroasiatice până în 2015.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici