Document papal: Schimbările climatice şi cauzele sale umane nu pot fi negate

Schimbările climatice şi cauzele sale umane nu pot fi negate, scrie într-un document papal citat de Reuters.

168 afișări
Imaginea articolului Document papal: Schimbările climatice şi cauzele sale umane nu pot fi negate

Document papal: Schimbările climatice şi cauzele sale umane nu pot fi negate

Papa Francisc a făcut apel miercuri la cei care neagă efectele schimbărilor climatice şi la politicienii care nu fac nimic pentru a le stopa, spunând că planeta „poate fi aproape de punctul de distrugere”.

„Lumea în care trăim se prăbuşeşte şi poate fi aproape de punctul de distrugere. Este indubitabil ca impactul schimbărilor climatice afectează din ce în ce mai mult vieţi”, arată documentul. De asemenea, evenimentele meteorologice extreme au fost numit „strigătele de protest ale pământului".

În documentul lansat înaintea conferinţei COP28 de luna viitoare la Dubai, Papa Francis a mai spus că tranziţia către energia regenerabilă şi abandonarea combustibililor fosili nu merg destul de repede.

El a avertizat faţă de încrederea în tehnologie pentru a capta emisiile de gaze, spunând că, deşi este promiţătoare, nu elimină cauzele umane care stau la baza încălzirii globale.

Documentul de 7.000 de cuvinte, numit Laudate Deum este o continuare a celui din 2015 privind mediul numit Laudato Si.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici