Documente clasificate: Hamas a avut ca obiectiv să "ucidă cât mai mulţi oameni posibil" - NBC News

Documente obţinute exclusiv de NBC News arată că Hamas a creat planuri detaliate pentru a ataca şcoli primare şi un centru pentru tineret din Kfar Sa'ad, cu scopul de a "ucide cât mai mulţi oameni posibil", a lua ostatici şi de a-i transfera rapid în Fâşia Gaza.

1130 afișări
Imaginea articolului Documente clasificate: Hamas a avut ca obiectiv să "ucidă cât mai mulţi oameni posibil" - NBC News

Documente clasificate: Hamas a avut ca obiectiv să "ucidă cât mai mulţi oameni posibil" - NBC News

Planurile de atac, etichetate drept "top secret" în arabă, par a fi ordine pentru două unităţi bine pregătite ale Hamas de a înconjura şi infiltra sate şi a viza locuri unde se adună civili, inclusiv copii. Autorităţile israeliene încă determină bilanţul morţilor din Kfar Sa'ad.

Documentele au fost găsite asupra teroriştilor Hamas ucişi şi au fost obţinute cu NBC News. Ele includ hărţi detaliate şi arată că Hamas intenţiona să ucidă sau să ia ostatici civili.

Oficialii israelieni au declarat că grupul mai larg de documente arată că Hamas a adunat sistematic informaţii despre fiecare localitate de la graniţa cu Gaza şi a creat planuri specifice de atac pentru fiecare sat, care includ vizarea intenţionată a femeilor şi copiilor.

"La cabinetul stomatologic, la supermarket, în sala de mese. Nivelul de specificitate ar face orice om din domeniul informaţiilor să rămână uimit", a spus o sursă din Forţele de Apărare ale Israelului. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici