Dodon recunoaşte în faţa lui Plahotniuc că primea fonduri din Rusia | VIDEO

Presa de peste Prut face public un video în care Igor Dodon confirmă, în faţa lui Vlad Plahotniuc, că primea până la un milion de dolari pe lună din Rusia, pentru întreţinerea PSRM. Probele se conţin în filmuleţul difuzat de Publika.MD.

3535 afișări
Imaginea articolului Dodon recunoaşte în faţa lui Plahotniuc că primea fonduri din Rusia | VIDEO

Dodon recunoaşte în faţa lui Plahotniuc că primea fonduri din Rusia | VIDEO

În convorborea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon spune că primea 700 de mii – 1 milion de dolari pe lună de la ruşi, dar că de la 1 aprilie finanţarea a fost oprită.

Dodon l-a întrebat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, în data de 6 iunie, ce să facă mai departe, având în vedere finanţarea. La rândul său, Kozak i-ar fi i-a promis că va vorbi cu Vlad Plahotniuc, ca să-i dea lui Dodon bani pentru partid.

Video prezentat de Publika:

În imagini, Igor Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc câţi bani primea lunar din Rusia pentru PSRM.

Dodon: Am datorii faţă de partid pentru două luni, ce să fac mai departe?
Kozak: Voi veniţi la putere, lasă-l pe Vlad (Plahotniuc) să-ţi dea (bani).
Dodon: Eu ce, trebuie să-l rog pe Plahotniuc?
Kozak: Nu, o să-i spun eu despre asta.
Vlad Plahotniuc: Auzi, mie să îmi spui, ţi-au dat bani pentru PSRM?
Igor Dodon: Da, pentru întreţinere. La noi câte 600-700 mii pe lună
Vlad Plahotniuc: Nu cred
Igor Dodon: Nu credeţi?
Vlad Plahotniuc: Sincer, ne depăşeşte acţiunile noastre personale pentru întreţinerea PDM

În continuare, lideru PDM, Vlad Plahotniuc întreabă despre ce sume este vorba, iar Dodon îi spune că de 700-800 de mii de dolari pe lună.

"Sumele sunt mai mari decât cheltuielile pentru întreţinerea PDM", îi răspunde Vlad Plahotniuc.

Într-o altă înregistrare prezentată de Publika, Dodon spune că Rusia promite să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc după ce semnează acordul de federalizare a ţării.

Momentul surprins a avut loc în data de 7 iunie 2019, la ora 12.30

Vlad Plahotniuc: Noi avem trei candidaturi şi o să discutăm. Voi doar cu mine aveţi ce aveţi, nu cu alţii.
Igor Dodon: Eu?
Vlad Plahotniuc: Nu, voi, PSRM-ul, ruşii...
Igor Dodon: care-s gata să vă primească la Putin şi să scoată problema cu dosarele. Putin în faţă mi-a zis – под мои личные гарантии
Vlad Plahotniuc: Nu poate el să mă invite încolo, atât timp cât eu am dosare acolo...
Igor Dodon: Eu vă spun ce mi-a spus Putin mie în ochi, ieri:
”Игорь, передай Плахотнюку, что я приглашаю на следующей неделе, с тобой, вдвоём. Мы сели – осудили, как мы двигаемся дальше. Пусть не боятся – под мои личные гарантии”.

VIDEO https://www.publika.md/proba-video-2-igor-dodon-promite-ca-rusia-va-inchide-dosarele-penale-pe-numele-lui-plahotniuc-dupa-ce-semneaza-acordul-de-federalizare-a-tarii_3044564.html#ixzz5qGzE3X9C

Taguri:
dodon,
rusia,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici