Doi americani şi doi canadieni, răpiţi în nordul Nigeriei

Doi cetăţeni americani şi doi canadieni au fost răpiţi miercuri în regiunea nigeriană Kaduna, doi agenţi de poliţie fiind ucişi de agresori, a anunţăt un oficial din cadrul autorităţilor locale, citat de site-ul agenţiei The Associated Press.

414 afișări
Imaginea articolului Doi americani şi doi canadieni, răpiţi în nordul Nigeriei

Doi americani şi doi canadieni, răpiţi în nordul Nigeriei

Cei patru occidentali au fost răpiţi de indivizi înarmaţi în zona Kagarko (regiunea Kaduna), în timp ce se deplasau spre Abuja, capitala Nigeriei, a declarat Mukhtar Aliyu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei locale.

Anterior, oficialul nigerian anunţase că doar doi străini au fost răpiţi, însă ulterior a revizuit numărul pe baza celor mai recente informaţii.

Cetăţenii străini răpiţi erau investitori implicaţi în amplasarea unor staţii de energie solară în satele din zona oraşului Kafanchan, potrivit lui Aliyu.

Răpirea nu a fost revendicată de niciun grup infracţional sau terorist. Astfel de incidente sunt relativ frecvente în această zonă din nordul Nigeriei, victimele fiind în general eliberate după plata unei răscumpărări, dar în unele cazuri persoanele răpite au fost eliberate în urma intervenţiei forţelor de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici