Doi bărbaţi care ar fi încercat să jefuiască Buckingham Palace au fost arestaţi la Londra

Poliţia a anunţat sâmbătă că a arestat doi bărbaţi suspectaţi că au vrut să jefuiască Buckingham Palace, reşedinţa reginei Elizabeth II din Londra, luni seara.

169 afișări
Imaginea articolului Doi bărbaţi care ar fi încercat să jefuiască Buckingham Palace au fost arestaţi la Londra

Doi bărbaţi care ar fi încercat să jefuiască Buckingham Palace au fost arestaţi la Londra (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Primul a fost găsit la faţa locului, la ora 22.30, în spatele gardului palatului regal, "într-un sector deschis publicului în timpul zilei".

Presupusul lui complice a fost arestat în faţa Buckingham Palace, unde niciun membru al familiei regale nu era prezent în acea seară, potrivit poliţiei.

Cei doi bărbaţi au fost puşi în libertate provizoriu dar trebuie să rămână la dispoziţia anchetatorilor.

Incidentul a încurajat poliţia să revizuiască procedurile de securitate în vigoare la palat dar acesta pare minor în comparaţie cu pătrunderea spectaculoasă a lui Michael Fagan care, în 1982, a reuşit să îşi creeze drum până în camera în care dormea regina.

Potrivit informaţiilor de la vremea respectivă, trezită de intrus, Elizabeth II a discutat câteva zeci de minute cu acesta, înainte ca el să fie arestat.

Fără să ajungă atât de departe, un bărbat care a fugit dintr-un spital de psihiatrie şi militanţi împotriva energiei nucleare au reuşit, de asemenea, să treacă de gardul palatului cu alte ocazii.

Regina este în prezent în vacanţă în Scoţia, la Balmoral Castle, una dintre reşedinţele estivale ale familiei regale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici