Doi cetăţeni ruşi care au fugit de mobilizare pot cere azil în Coreea de Sud. Ei erau blocaţi pe aeroport din octombrie

Doi ruşi care au fugit din ţara lor pentru a evita să fie înrolaţi pentru a lupta în Ucraina vor putea depune o cerere de azil în Coreea de Sud, a anunţat marţi un tribunal local.

991 afișări
Imaginea articolului Doi cetăţeni ruşi care au fugit de mobilizare pot cere azil în Coreea de Sud. Ei erau blocaţi pe aeroport din octombrie

Cei doi bărbaţi, care erau blocaţi pe aeroportul internaţional Incheon, în apropiere de Seul, din octombrie anul trecut, vor putea intra în ţară, dar procesul de azil în sine ar putea dura ani de zile, relatează agenţia AFP, citată de POLITICO.

Potrivit agenţiei ONU pentru refugiaţi, doar aproximativ 1% dintre solicitanţii de azil, adică 114 persoane, au primit o formă de protecţie în 2021 în Coreea de Sud.

Instanţa a respins o cerere similară din partea unui al treilea cetăţean rus. Acesta poate face apel la decizie, dar între timp va trebui să continue să locuiască pe aeroport.

Cazurile altor doi cetăţeni ruşi care au sosit în ţară în noiembrie vor fi evaluate de aceeaşi instanţă la sfârşitul acestei luni, potrivit Korea Times.

Mii de ruşi au părăsit ţara pentru a evita să fie înrolaţi în armata rusă şi trimişi să lupte în războiul din Ucraina, după ce preşedintele Vladimir Putin a anunţat mobilizarea parţială a 300.000 de persoane în septembrie anul trecut.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici