Doi copii au fost lăsaţi să dirijeze traficul pe aeroportul John F. Kennedy

Doi copii au fost lăsaţi să dirijeze traficul aerian pe aeroportul John F. Kennedy din New York, unul dintre cele mai aglomerate din Statele Unite, Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) declanşând o anchetă în acest caz.

73 afișări
Imaginea articolului Doi copii au fost lăsaţi să dirijeze traficul pe aeroportul John F. Kennedy

Doi copii au fost lăsaţi să dirijeze traficul pe aeroportul John F. Kennedy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit Administraţiei Federale a Aviaţiei, un controlor de trafic şi-a adus copilul la serviciu pe 17 februarie şi i-a dat voie dă comunice cu piloţii.

Conform unor înregistrări audio postate pe site-ul www.liveatc.net, copilul poate fi auzit transmiţând permisiuni de aterizare şi decolare piloţilor avioanelor.

La un moment dat, copilul chiar glumea cu pilotul unui avion al companiei Air Mexico spunându-i "Adios".

Potrivit unei anchete a New York Post, cu o zi înainte, la 16 februarie, un alt copil a fost lăsat să comunice din turnul de control cu două avioane. A doua zi, copilul controlorului aerian a fost lăsat să facă acelaşi lucru.

Controlorul aerian care a adus copilul şi superiorul acestuia au fost suspendaţi din funcţii pe durata anchetei.

"Acest tip de comportament este inacceptabil şi nu este reprezentativ pentru nivelul de profesionalism aşteptat din partea angajaţilor Administraţiei Federale a Aviaţiei", se arată într-un comunicat al FAA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici