Doi delegaţi ONU vor rămâne în Venezuela pentru a monitoriza situaţia din ţară

Liderul opoziţiei din Venezuela, Juan Guaido, a declarat că Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, l-a informat că doi delegaţi ai agenţiei pe care o conduce vor rămâne în această ţară pentru a monitoriza situaţia provocată de criza politică şi economică, informează Reuters

297 afișări
Imaginea articolului Doi delegaţi ONU vor rămâne în Venezuela pentru a monitoriza situaţia din ţară

Doi delegaţi ONU vor rămâne în Venezuela pentru a monitoriza situaţia din ţară

Bachelet, care a ajuns miercuri la Caracas, pentru o vizită de trei zile, nu a mai susţinut conferinţa de presă programată după vizită şi nici nu a discutat cu preşedintele Nicolas Maduro, aşa cum era programat, ci doar cu mai mulţi reprezentanţi ai acestuia.

Ea a avut, însă, o întrevedere cu Juan Guaido, care a anunţat că o echipă a ONU va rămâne în Venezuela pentru a ancheta lipsurile masive de alimente şi medicamente, dar şi informaţiile potrivit cărora regimul lui Nicolas Maduro a încălcat drepturile omului în timpul protestelor organizate de opoziţie.

Michelle Bachelet, care pregăteşte un raport cu privire la situaţia din Venezuela, a criticat în trecut reacţia Guvernului de la Caracas faţă de această criză şi a făcut apel la autorităţi să respecte „dreptul fundamental de întrunire şi asociere paşnică şi libertatea de exprimare”.

Bachelet a criticat, însă, şi sancţiunile impuse de preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, asupra sectorului petrolier din Venezuela. Ea a declarat că aceste sancţiuni au repercusiuni asupra populaţiei, în condiţiile în care 96% din bugetul acestei ţări se bazează pe industria petrolieră.

Taguri:
venezuela,
onu,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici