Doi din cei 7 indivizi arestaţi în weekend pentru că ar fi pregătit un atentat în Franţa, eliberaţi

Doi din cei şapte indivizi arestaţi în acest weekend în oraşele franceze Strasbourg şi Marsilia, suspectaţi că ar fi pregătit un atentat în Franţa, au fost eliberaţi marţi seara, a declarat o sursă judicară pentru AFP.

389 afișări
Imaginea articolului Doi din cei 7 indivizi arestaţi în weekend pentru că ar fi pregătit un atentat în Franţa, eliberaţi

Doi din cei 7 indivizi arestaţi în weekend pentru că ar fi pregătit un atentat în Franţa, eliberaţi

Indivizii eliberaţi sunt doi dintre cei trei bărbaţi arestaţi la Marsilia, a precizat aceeaşi sursă.

Ei au fost suspectaţi că ar fi fost implicaţi în găzduirea lui Hicham E., un marocan de 46 de ani care locuia în Portugalia, despre care autorităţile franceze au fost informate că ar fi un islamist radicalizat.

Ceilalţi patru suspecţi de naţionalitate franceză şi necunoscuţi serviciilor de informaţii au fost arestaţi la Strasbourg. Ei au fost interogaţi în timp ce se aflau în custodia poliţiei.

Dintre cei patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 35 şi 37 de ani, doi sunt suspectaţi că ar fi plecat în Siria în 2015 trecând prin Cipru, înainte de a se întoarce în Europa. În urma percheziţiilor, poliţiştii au găsit mai multe pistoale şi materiale pentru propagandă islamistă.

Luni, ministrul de Interne din această ţară, Bernard Cazeneuve, anunţa că Poliţia din Franţa a arestat în weekend şapte indivizi şi a dejucat un atac terorist.

Aceste arestări au avut loc la mai puţin de o săptămână înainte de deschiderea Târgului de Crăciun, care atrage anual aproximativ două milioane de persoane. Prefectul regiunii Alsacia a spus recent că "în cazul în care există informaţii precise şi detaliate" privind ameninţări teroriste, Târgul de Crăciun ar putea fi anulat sau amânat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici