Şapte indivizi, arestaţi la Strasbourg în cadrul unei anchete antiteroriste

Şapte indivizi au fost arestaţi de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Securitate Internă (DSGI) în noaptea de sâmbătă spre duminică în oraşul francez Strasbourg în cadrul unei anchete antiteroriste, relatează Le Parisien.

328 afișări
Imaginea articolului Şapte indivizi, arestaţi la Strasbourg în cadrul unei anchete antiteroriste

Patru indivizi, arestaţi la Strasbourg în cadrul unei anchete antiteroriste

Poliţia din Franţa a arestat în weekend şapte indivizi şi a dejucat un atac terorist, a declarat ministrul de Interne din această ţară, Bernard Cazeneuve, citat de Reuters online.

Şapte persoane de origine franceză, marocană şi afgană având vârste cuprinse între 29 şi 37 de ani au fost arestate în total în oraşele franceze Marsilia şi Strasbourg, a spus el. Două dintre ele au fost prinse de poliţişti la Marsilia.

Anterior, Le Parisien anunţa că patru indivizi au fost arestaţi de poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Securitate Internă (DSGI) în noaptea de sâmbătă spre duminică în oraşul francez Strasbourg în cadrul unei anchete antiteroriste.

"Elemente importante au dus la necesitatea acestor arestări", a declarat o sursă apropiată anchetei. Cele patru persoane erau duminică seara în custodia poliţiei.

O sursă judiciară a precizat atunci că aceste operaţiuni au fost efectuate de către DSGI în cadrul unei anchete preliminare deschise în urmă cu câteva zile la Parchetul antiterorist.

Aceste arestări au avut loc la mai puţin de o săptămână înainte de deschiderea Târgului de Crăciun, care atrage anual aproximativ două milioane de persoane. Prefectul regiunii Alsacia a spus recent că "în cazul în care există informaţii precise şi detaliate" privind ameninţări teroriste, Târgul de Crăciun ar putea fi anulat sau amânat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici