Doi iranieni, inculpaţi în urma unor explozii de la Bangkok

Doi iranieni suspectaţi de implicare într-o serie de explozii atribuite de Israel Teheranului au fost inculpaţi miercuri la Bangkok, a anunţat ministrul thailandez al Afacerilor Externe.

187 afișări
Imaginea articolului Doi iranieni, inculpaţi în urma unor explozii de la Bangkok

Doi iranieni, inculpaţi în urma unor explozii de la Bangkok (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ei au fost inculpaţi pentru că au cauzat o explozie ilegală într-un loc public şi pentru tentativă de ucidere a unui ofiţer (de poliţie) şi a unor membri ai opiniei publice", a declarat Surapong Tovichakchaikul, în cadrul unei conferinţe de presă, refuzând să vorbească în acest stadiu despre un "act terorist".

O persoană cu paşaport iranian a fost rănită marţi într-o serie de explozii în centrul Bangkokului, despre care Israelul a afirmat că au legătură cu atentatele de luni din India şi Georgia, acuzând Teheranul.

Prima explozie a avut loc marţi după-amiază într-o casă din centrul Bangkokului, iar trei bărbaţi au fugit. Unul dintre ei a aruncat apoi un dispozitiv exploziv spre un taxi care refuza să oprească, apoi un altul spre poliţie, provocând o deflagraţie care i-a retezat ambele picioare.

Un al doilea bărbat, de asemenea deţinător de paşaport iranian, a fost arestat mai târziu pe aeroportul din Bangkok, iar cel de-al treilea a fugit în Malaysia, conform poliţiei.

Autorităţile nu au putut stabili miercuri care au fost ţintele operaţiunii. Cu toate acestea, Tel-Avivul a acuzat imediat regimul de la Teheran.

"Tentativele de atentat din Bangkok dovedesc încă o dată că Iranul şi asociaţii săi continuă să folosească mijloacele terorismului iar aceste ultime atentate sunt un exemplu", a afirmat ministrul israelian al Apărării Ehud Barak, conform unui comunicat.

Diplomaţia americană la rândul său "a condamnat acest atac", exprimându-şi îngrijorarea cu privire la o "sporire" a actelor de violenţă în lume.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici