Doi militari NATO, ucişi de un soldat şi un civil afgani

Doi militari ai NATO au fost ucişi de un soldat şi un civil afgani care i-au împuşcat în sudul Afganistanului, a anunţat ISAF.

210 afișări
Imaginea articolului Doi militari NATO, ucişi de un soldat şi un civil afgani

Doi militari NATO, ucişi de un soldat şi un civil afgani (Imagine: Arhiva Mediafax foto/AFP)

Şase militari străini, dintre care cel puţin patru americani, au murit împuşcaţi de colegii lor afgani în ultima săptămână, după incinerarea unor exemplare din Coran la o bază militară americană, urmată de manifestaţii violente.

"Doi indivizi, unul fiind soldat afgan şi celălalt în haine civile, au întors arma spre militari afgani şi din ISAF, omorând doi soldaţi ai ISAF", a precizat Forţa NATO în Afganistan, într-un comunicat.

"Un profesor afgan a luat arma unui soldat şi a deschis focul asupra unor americani, omorând doi dintre ei. Soldaţii au răspuns, omorându-l pe profesor şi un militar afgan", a declarat Niaz Mohammad Sarhadi, liderul districtului Zhary, unde s-a produs incidentul.

ISAF nu a dezvăluit identitatea şi naţionalitatea victimelor.

După ce au fost arse exemplare din Coran, în noaptea de 20 spre 21 februarie, la baza militară americană din Bagram, la nord de Kabul, Afganistanul este devastat de violenţe. Manifestaţiile antiamericane au provocat moartea a 30 de persoane şi rănirea altor 200.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici