Doi militari ruşi au fost ucişi în Siria, în urma unui atac al militanţilor Stat Islamic

Doi militari ruşi au fost ucişi în provincia siriană Deir al-Zor, în urma unui atac desfăşurat de militanţi ai organizaţiei teroriste Stat Islamic, a anunţat luni ministerul rus al Apărării, relatează site-ul agenţiei Tass.

614 afișări
Imaginea articolului Doi militari ruşi au fost ucişi în Siria, în urma unui atac al militanţilor Stat Islamic

Doi militari ruşi au fost ucişi în Siria, în urma unui atac al militanţilor Stat Islamic

Potrivit ministerului rus, militarii escortau un convoi al Centrului rus pentru reconcilierea părţilor aflate în război. Convoiul militar a fost ţinta unui atac cu mortiere.

Un militar a fost ucis pe loc, iar celălalt a murit la spital, după ce a suferit răni grave. Ambii au primit distincţii militare postum, au anunţat autorităţile de la Moscova.

Rusia a anunţat, luni, că forţele sale aeriene asistă armata siriană pentru o ofensivă în provincia Deir al-Zor, unde Stat Islamic a asediat de mai mulţi ani peste 90.000 de civili şi o garnizoană militară.

Organizaţia teroristă Stat Islamic încearcă să-şi concentreze forţele în zona Deir al-Zor, după înfrângerile suferite în sudul provinciei Raqqa şi vestul provinciei Homs.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici