Doi mineri morţi, iar alţi şase daţi dispăruţi după ce un cutremur a lovit o mină poloneză

Cel puţin şase mineri sunt daţi dispăruţi, în timp ce alţi doi au decedat, după ce un cutremur a lovit mina Rudna, din oraşul polonez Polkowice, informează site-ul agenţiei Reuters.

575 afișări
Imaginea articolului Doi mineri morţi, iar alţi şase daţi dispăruţi după ce un cutremur a lovit o mină poloneză

Doi mineri morţi, iar alţi şase daţi dispăruţi după ce un cutremur a lovit o mină poloneză (Imagine: Octav Ganea/ Foto Mediafax)

Un cutremur cu magnitudinea de 4.4 pe scara Richter a zguduit oraşul polonez Polkowice, la ora la ora locală 21:09, conform U.S. Geological Survey. Deşi a fost un cutremur superficial, doar 10 kilometri adancime, acesta s-a resimţit puternic în mina Rudna.

"Erau 16 persoane în zona de pericol. Unii dintre ei au reuşit să iasă", a declarat un purtător de cuvant al companiei, citat de postul privat de radio RMF FM.

 

Dintre nouă persoane evacuate, una şi-a pierdut viaţa. Echipele ajunse la faţa locului au mai descoperit cadavrul unui alt muncitor în mină.

 

Trei mineri, care au fost răniţi mai grav, se află acum în spital, starea lor fiind stabilă. 

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici