Doi oficiali ai sponsorului Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 au fost arestaţi. Sunt acuzaţi de corupţie

Doi oficiali ai sponsorului Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 au fost arestaţi în cadrul unei anchete de mită, potrivit Reuters.

388 afișări
Imaginea articolului Doi oficiali ai sponsorului Jocurilor Olimpice Tokyo 2020 au fost arestaţi. Sunt acuzaţi de corupţie

Sursa foto: MediafaxFoto

Procurorii japonezi au arestat marţi doi oficiali de la un sponsor al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, în cadrul unei anchete de mită care se extinde şi care, potrivit presei, implică şi un membru al consiliului de administraţie al evenimentului.

Ziarul Nikkei a relatat că firma Kadokawa Corp a plătit 70 de milioane de yeni (498.000 de dolari) unei companii legate de Haruyuki Takahashi, un membru al consiliului de administraţie al Tokyo 2020. Procurorii îl suspectează că a ajutat compania să devină sponsor al Jocurilor Olimpice de la Tokyo.

Kadokawa a confirmat că procurorii au arestat marţi doi oficiali din cadrul companiei şi au efectuat o percheziţie în birourile acesteia, în urma unor acuzaţii de mită.

„Compania va continua să coopereze pe deplin cu investigaţiile autorităţilor", a precizat aceasta într-un comunicat.

Acţiunile Kadokawa au încheiat ziua în scădere cu 5,42%.

Takahashi se află deja în arest preventiv fiind suspectat de mită în legătură cu Jocurile Olimpice. Presa a relatat că procurorii au decis să îi prelungească perioada de arest preventiv, ceea ce înseamnă că procurorii vor să îl interogheze în continuare.

Un alt sponsor al Jocurilor Olimpice de la Tokyo, Aoki Holdings, a declarat marţi că procurorii au pus sub acuzare doi foşti directori şi un director în funcţie pentru acuzaţii de dare de mită.

Aceştia au fost arestaţi luna trecută, împreună cu Takahashi, în urma unor rapoarte potrivit cărora acesta ar fi primit mită de la Aoki, un retailer de îmbrăcăminte.

Fostul preşedinte al Aoki, Hironori Aoki, a declarat procurorilor că a dat bani în numerar şefului comitetului de organizare a Jocurilor, fostul prim-ministru Yoshiro Mori, a relatat săptămâna trecută cotidianul Sankei.

Biroul procurorului districtual din Tokyo a refuzat să comenteze, iar Mori a negat că a primit banii pentru Sankei, potrivit ziarului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici