Doi oficiali australieni nu au primit viză pentru China din cauza criticilor adresate regimului de la Beijing

Doi membri ai guvernului de la Canberra, Andrew Hastie şi James Paterson, programaţi a efectua o vizită de studiu în China, nu au primit viza de acces ca urmare a atitudinii critice, public exprimate, faţă de autorităţile chineze şi a refuzului de a se „pocăi cu adevărat”, relatează postul BBC.

225 afișări
Imaginea articolului Doi oficiali australieni nu au primit viză pentru China din cauza criticilor adresate regimului de la Beijing

Doi oficiali australieni nu au primit viză pentru China din cauza criticilor adresate regimului de la Beijing

Cei doi oficiali din Australia au refuzat retragerea şi afirmarea regretului faţă de criticile aduse regimului de la Beijing, pierzând astfel posibilitatea de a obţine viza de acces în statul chinez, pentru vizita programată luna următoare.

Cei doi politiceni conservatori au fost, de-a lungul timpului, critici vocali ai autorităţilor chineze, semnalând încălcarea drepturilor indivizilor şi intferenţa în treburile politice interne din Australia.

„Câtă vreme oamenii se vor pocăi cu adevărat şi îşi vor redresa greşelile, văzând China cu obiectivism şi raţiune, respectând sistemul chinez şi modul de dezvoltare ales de poporul chinez, uşa dialogului şi a schimburilor va rămâne mereu deschisă”, conform unei declaraţii emise de purătorul de cuvânt al ambasadei chineze în statul australian.

Există, la nivelul Australiei o dezbatere largă pe fondul influenţei Chinei asupra statului, unii politicieni acuzând Beijingul de infiltrarea în politicile interne australiene prin intermediul donaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici