Doi oficiali de rang înalt din Austria, arestaţi pentru deturnare de fonduri publice

Un oficial guvernamental de rang înalt din Austria şi directorul unui institut local de formare au fost arestaţi pentru că au încercat să deturneze peste 70 de milioane de euro, fonduri ale Agenţiei guvernamentale pentru Muncă (AMS), a anunţat duminică Parchetul din Viena.

19 afișări
Imaginea articolului Doi oficiali de rang înalt din Austria, arestaţi pentru deturnare de fonduri publice

Doi oficiali de rang înalt din Austria, arestaţi pentru deturnare de fonduri publice (Imagine: Mediafax Foto)

"Ştim că peste 16 milioane de euro au dispărut şi că a existat o tentativă de deturnare a altor 60 de milioane de euro", a menţionat purtătorul de cuvânt al Parchetului, Gerhard Jarosch.

Potrivit presei, cei doi bărbaţi şi-au recunoscut o parte din responsabilitate. Purtătorul de cuvânt nu a dezvăluit însă alte detalii.

Potrivit ediţiei de luni a săptămânalului austriac Profil, autorităţile anchetează rolul pe care l-a avut un oficial de rang înalt al agenţiei federale de conturi în deturnarea a 60 de milioane de euro din fondurile AMS.

Oficialul, identificat de presa austriacă drept Wolfgang W., a fost acuzat că a transferat 16 milioane de euro în conturile unor persoane private, fără o documentaţie adecvată.

El este de asemenea acuzat că a acordat institutului de formare Venetia scrisori de credit în valoare totală de 43 de milioane de euro, referitoare la presupuse datorii ale AMS.

Potrivit cotidianului Oesterreich, cazul a fost dezvăluit în momentul în care directorul institutului Venetia s-a adresat mai multor bănci pentru a obţine plata scrisorilor de credit, generând bănuieli şi atrăgând atenţia preşedintelui AMS, Herbert Buchinger. Potrivit lui Jarosch, Buchinger a depus o plângere în acest sens.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici