Doi palestinieni au fost ucişi în confruntările din Cisiordania

Forţele israeliene au ucis doi palestinieni şi au rănit alţi cel puţin 28 în timpul unei confruntări violente care a izbucnit luni, în timp ce armata a efectuat un raid într-un oraş din Cisiordania ocupată pentru a efectua arestări, au declarat oameni înarmaţi din zonă şi oficiali medicali.

125 afișări
Imaginea articolului Doi palestinieni au fost ucişi în confruntările din Cisiordania

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Armata israeliană nu a avut niciun comentariu cu privire la evenimentele din Jenin, unde rapoartele mass-media au declarat că mai mulţi soldaţi au fost, de asemenea, răniţi, scrie Reuters.

O înregistrare video care a circulat pe reţelele de socializare a arătat o explozie care a învăluit un vehicul blindat în timp ce se auzeau focuri de armă. Un alt clip a arătat ceea ce părea a fi un elicopter al armatei israeliene lansând o rachetă.

Palestinienii ucişi nu au fost identificaţi încă. Ministerul palestinian al Sănătăţii a declarat că unul dintre ei era minor.

Gruparea armată Jihadul Islamic a declarat că a participat la confruntările din Jenin, printre zonele din nordul Cisiordaniei, care a cunoscut o intensificare a raidurilor din partea Israelului în ultimele 15 luni, pe fondul unui val de atacuri de stradă palestiniene în oraşele sale.

Cel puţin un palestinian a fost reţinut în timpul raidului de luni, au declarat martori din Jenin.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici