Doi poliţişti morţi şi 35 de persoane rănite, într-un atac cu maşină-capcană comis în Turcia

Doi poliţişti au murit şi alte 35 de persoane au fost rănite vineri dimineaţa în sud-estul Turciei, într-un atentat cu maşină-capcană care a avut loc în provincia Mardin şi care, potrivit forţelor de securitate, ar fi fost comis de militanţii kurzi, relatează Le Figaro.

1491 afișări
Imaginea articolului Doi poliţişti morţi şi 35 de persoane rănite, într-un atac cu maşină-capcană comis în Turcia

Doi poliţişti morţi şi 35 de persoane rănite, într-un atac cu maşină-capcană comis în Turcia

Atacul nu a fost revendicat.

Surse de securitate au declarat pentru Reuters că atacul a fost comis în jurul orei locale 06.00 (06.00, ora României) de către militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în oraşul Nusaybin, situat în apropiere de graniţa cu Siria.

Luna trecută, cel puţin 28 persoane au murit, iar alte 61 au fost rănite într-un atentat cu un vehicul-capcană în centrul oraşului turc Ankara. Explozia a vizat autocare militare care erau oprite la un semafor, potrivit armatei turce. Atentatul a avut loc în apropierea sediului Statului Major general al armatei turce, nu departe de Guvernul şi Parlamentul Turciei. Şoimii Libertăţii Kurdistanului (TAK), o grupare disidentă a mişcării separatiste Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat atacul. Guvernul turc a atribuit anterior atentatul unei alte mişcări kurde, Partidul Uniunii Democratice (PYD), activ în Siria şi Irak, care a negat orice implicare.

Joi, două femei au deschis focul şi au aruncat cu o grenadă asupra unui autobuz al poliţiei turce, atunci când acesta a ajuns la o secţie dintr-o suburbie a Istanbulului. Acestea au fost neutralizate de poliţişti după ce au fost imobilizate într-un apartament dintr-un imobil situat în apropiere, unde se adăpostiseră după comiterea atacului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici