Doi români, deţinuţi ilegal în Italia după un viol, primesc 45.000 de euro

Doi români care au fost deţinuţi trei luni în Italia pentru un viol pe care nu l-au comis vor primi despăgubiri în valoare totală de aproape 45.000 de euro, relatează Cronacaqui.it.

20 afișări
Imaginea articolului Doi români, deţinuţi ilegal în Italia după un viol, primesc 45.000 de euro

Doi români, deţinuţi ilegal în Italia după un viol, primesc 45.000 de euro

Fraţii Adrian şi Gheorghe Nichitean, în vârstă de 23 şi 24 de ani, au fost arestaţi după ce o prostituată a fost violată în septembrie 2007 într-un parc din Torino. Femeia italiancă a alertat poliţia spunând că a fost violată de doi români, iar un prieten al ei ar fi fost tâlhărit.

Poliţia a efectuat căutări în zonă şi i-a găsit pe cei doi fraţi români. Aveau asupra lor mai multe portofele, bancnote de zece şi 50 de euro, brăţări şi alte bijuterii. Au fost reţinuţi, iar victima i-a identificat ca fiind autorii violului.

După trei luni de detenţie, testele ADN au stabilit că lichidul seminal prelevat de la victima violului nu aparţine celor doi români. Procurorul Laura Longo a fost nevoit să ceară eliberarea celor doi români nevinovaţi.

În acest context, avocatul românilor, Luca Giabardo, a adresat justiţiei italiene o cerere privind acordarea de compensaţii. Curtea de Apel din Torino a decis acordarea sumei de 24.500 de euro lui Adrian Nichitean şi 20.000 de euro lui Gheorghe Nichitean.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici