Doi suspecţi, arestaţi în Austria, în ancheta privind asasinarea unui disident cecen

  • Un disident cecen a fost asasinat în apropiere de Viena.
  • Doi cetăţeni ruşi de origine cecenă au fost arestaţi în cadrul investigaţiei.
  • Autorităţile austriece încearcă să afle mobilul asasinatului.
1091 afișări
Imaginea articolului Doi suspecţi, arestaţi în Austria, în ancheta privind asasinarea unui disident cecen

Doi suspecţi, arestaţi în Austria, în ancheta privind asasinarea unui disident cecen FOTO Arhivă

Un disident cecen a fost împuşcat mortal în Austria, Poliţia austriacă arestând doi cetăţeni ruşi de origine cecenă, afirmă surse citate de site-ul Vienna.at şi de cotidianul Le Figaro.
 
Disidentul cecen Martin B., în vârstă de 43 de ani, a fost găsit mort sâmbătă, în localitatea Gerasdorf, la periferia oraşului Viena. Poliţia a stabilit că bărbatul, solicitat de azil politic în Austria, a fost ucis prin împuşcare.
 
Doi cetăţeni ruşi de origine cecenă, în vârstă de 47 şi 37 de ani, au fost arestaţi în cadrul investigaţiei.
 
Autorităţile austriece încearcă să afle mobilul asasinatului.
 
Cazul generează preocupări privind siguranţa disidenţilor ceceni în Europa Occidentală. În februarie, Tumso Abdurahmanov, un blogger cecen care îl critică pe Ramzan Kadîrov, liderul autorist pro-Kremlin din Cecenia, a fost atacat în Suedia.
 
În ianuarie, Imran Aliev, un blogger în vârstă de 44 de ani, a fost asasinat într-o cameră de hotel din oraşul francez Lille.
 
În Austria, un alt disident cecen, Umar Israilov, a fost asasinat la Viena în 2009. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici