Donald Trump a lămurit de ce şi-a anulat vizita la Londra: "Au vrut ca eu să tai panglica. Nu!"

Preşedintele american Donald Trump a anunţat vineri că a anulat o vizită la Londra programată pentru luna februarie întrucât nu a vrut să legitimeze decizia admnistraţiei Barack Obama de a muta sediul ambasadei americane de la Londra, relatează site-ul agenţiei Reuters.

3710 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a lămurit de ce şi-a anulat vizita la Londra: "Au vrut ca eu să tai panglica. Nu!"

Donald Trump a lămurit de ce şi-a anulat vizita la Londra: "Au vrut ca eu să tai panglica. Nu!"

Iniţial, surse de la Casa Albă au precizat că Donald Trump a anulat vizita la Londra din cauza îngrijorării că ar putea provoca proteste.

"Motivul pentru care mi-am anulat vizita la Londra este că nu sunt un mare fan al deciziei administraţiei Obama de a vinde probabil cel mai bine localizat sediu al ambasadei din Londra, pentru <<alune>>, doar pentru a construi un nou sediu într-o locaţie îndepărtată, în schimbul a 1,2 miliarde de dolari. O afacere proastă! Au vrut ca eu să tai panglica. Nu!", a transmis Trump prin intermediul contului de Twitter.

În replică, guvernul de la Londra a transmis că Donald Trump este binevenit în Marea Britanie, iar preşedintele american a acceptat invitaţia, fără a confirma data vizitei.

"Invitaţia a fost prelungită şi acceptată. SUA reprezintă unul dintre cei mai vechi şi mai preţioşi aliaţi, iar parteneriatul nostru profund şi puternic va dăinui", a precizat purtătorul de cuvânt al Theresei May.

Premierul britanic Theresa May l-a invitat pe Donald Trump la Londra în urma vizitei acesteia la Casa Albă, fiind primul lider de stat care a ajuns la Washington după învestirea noului preşedinte american.

Relaţiile dintre SUA şi Marea Britanie au fost tensionate în ultimele luni. La 30 noiembrie 2017, Theresa May a criticat decizia lui Donald Trump de a distribui pe Twitter videoclipuri anti-musulmane postate de către un politician britanic de extremă dreaptă, iar Trump i-a răspuns că ar trebui să fie mai atentă la terorismul din ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici