Donald Trump a lăudat eforturile depuse de preşedintele Chinei pentru soluţionarea crizei nord-coreene

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a lăudat eforturile preşedintelui chinez Xi Jinping în încercarea de rezolvare a crizei nord-coreene, şi a apreciat că a fost destul de dificil pentru Kim Jong-Un, liderul regimului de la Phenian, să preia conducerea ţării la vârsta de 27 de ani.

1313 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a lăudat eforturile depuse de preşedintele Chinei pentru soluţionarea crizei nord-coreene

Donald Trump a lăudat eforturile depuse de preşedintele Chinei pentru soluţionarea crizei nord-coreene (Imagine: Hepta)

La scurt timp după ce a câştigat alegerile prezidenţiale americane, Donald Trump a acuzat China că nu face destul pentru a tempera agresivitatea regimului stalinist din Coreea de Nord şi a sugerat că Statele Unite ar putea întreprinde acţiuni unilaterale în contextul intensificării ameninţării nord-coreene, informează BBC News online.

"Este un om foarte bun şi am ajuns să-l cunosc destul de bine. Iubeşte China şi poporul chinez. Ştiu că ar vrea să poată face ceva, dar poate că nu se poate", a declarat Trump despre Xi Jinping, în cadrul unui interviu acordat joi agenţiei de ştiri Reuters.

La începutul lunii aprilie, Trump s-a întâlnit la proprietatea sa din Florida cu preşedintele chinez, unde au discutat o serie de chestiuni de interes comun pentru cele două ţări.

În cursul interviului pentru Reuters, preşedintele american a vorbit şi despre liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

"Avea 27 de ani. Tatăl său a decedat, preia conducerea unui regim. Aşa că puteţi spune orice, însă nu e ceva uşor, în special la vârstă aia", a declarat Trump, care a subliniat că "nu îl laudă" şi adugând că: "Sper că e raţional".

"Există şansa să ajungem la un conflict major cu Coreea de Nord. Absolut", a avertizat liderul de la Casa Albă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici