Donald Trump a prezentat planul de opt paşi pentru redeschiderea ţării

Preşedintele Trump a anunţat un „plan” care stabileşte paşii pe care guvernele statelor americane trebui să-i urmeze pentru a gestiona situaţia pandemiei de Covid-19 şi redeschiderea economiei.

1116 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a prezentat planul de opt paşi pentru redeschiderea ţării

Donald Trump a prezentat planul de opt paşi pentru redeschiderea ţării

Planul are opt părţi, grupate în trei faze distincte. Casa Albă a declarat că SUA a îndeplinit toate părţile din primele două faze şi că acum lucrează pentru a îndeplini etapa a treia pentru sprijinirea redeschiderii economiilor de stat, scrie CNN.

Iată cum arată ”planul” propus de casa Albă:

Etapa 1: Lansare

• Realizarea unei baze pentru testare în vederea identificării celor infectaţi

• Mobilizarea sectorului privat pentru a dezvolta teste

• Emiterea de autorizaţii pentru teste

• Galvanizarea laboratoarelor comerciale şi de cercetare şi a asociaţiilor profesionale pentru a intensifica capacitatea de testare

• Facilitarea eforturilor statului de a accesa şi utiliza toată capacitatea de testare disponibilă

Etapa 2: Scara

• Identificarea şi extinderea infrastructurii de testare din sectorul public şi privat

• Consolidarea lanţului de aprovizionare

Etapa 3: Asistenţă pentru redeschidere

• Coordonarea autorităţilor locale şi naţionale pentru a sprijini planul de testare şi programele de răspuns rapid

"Continuăm să extindem rapid capacitatea de testare şi suntem siguri că avem suficiente teste pentru a începe redeschiderea ţării. Vrem să deschidem ţara noastră. Şi testarea nu va fi deloc o problemă. De fapt, va fi fii unul dintre marile atuuri pe care le avem”, a declarat Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă susţinută, luni seara.

"Astăzi lansăm îndrumări suplimentare cu privire la testare pentru a informa statele în timp ce îşi dezvoltă planurile pentru o redeschidere treptată şi foarte sigură”, a continuat preşedintele.

Un oficial al Casei Albe a declarat pentru CNN că obiectivul a fost să ajute fiecare stat să atingă capacitatea de a testa cel puţin 2% din rezidenţii săi, cu un accent special pe populaţiile vulnerabile şi angajaţii din sistemul de urgenţă.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici