Donald Trump a promulgat două proiecte de lege în sprijinul protestatarilor pro-democraţie din Hong Kong/ China avertizează că va lua "contramăsuri ferme"

Preşedintele american Donald Trump a promulgat, miercuri, două proiecte de lege ce includ măsuri de susţinere a protestatarilor pro-democraţie de la Hong Kong, informează agenţia de ştiri Dpa.

315 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a promulgat două proiecte de lege în sprijinul protestatarilor pro-democraţie din Hong Kong/ China avertizează că va lua "contramăsuri ferme"

Trump a promulgat două proiecte de lege în sprijinul protestatarilor pro-democraţie din Hong Kong

"Am semnat aceste proiecte de lege din respect pentru preşedintele Xi (Jinping), China şi pentru populaţia din Hong Kong", a declarat Trump.

"Sunt promulgate în speranţa că liderii şi reprezentanţii Chinei şi Hong Kong-ului vor putea să-şi soluţioneze diferendele pe cale amiabilă, care să conducă la pace şi prosperitate pentru toţi pe termen lung", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Săptămâna trecută, Congresul american a aprobat cele două proiecte cu o majoritate covârşitoare.

Proiectele includ o măsură privind drepturile omului care prevede sancţiuni la adresa oficialilor chinezi care săvârşesc încălcări ale drepturilor omului şi restricţii privind exportul de materiale precum gazele lacrimogene şi gloanţele de cauciuc către poliţia din Hong Kong.

China i-a cerut lui Trump să respingă prin veto proiectele de lege, iar Ministerul Afacerilor Externe de la Beijing l-a convocat pe ambasadorul SUA, Terry Branstad. Ministerul susţine că proiectele de lege sunt un act de ingerinţă în afacerile interne ale Chinei şi ignoră faptele violente comise de protestatari.

China avertizează cu "contramăsuri ferme" dacă SUA continuă imixtiunile în situaţia din Hong Kong

Ministerul de Externe de la Beijing a transmis că vor fi luate "contramăsuri ferme" dacă SUA continuă să se amestece în situaţia de la Hong Kong, la scurt timp după ce preşedintele american Donald Trump a promulgat proiecte de lege privind susţinerea protestatarilor pro-democraţie de la Hong Kong.

Ministerul a mai afirmat că cele două proiecte de lege promulgate de Trump constituie o imixtiune serioasă în afacerile interne ale Chinei, însă eforturile Washingtonului "sortite eşecului", relatează agenţia de ştiri Reuters.

Totodată, MAE chinez a avertizat joi că Statele Unite vor suporta consecinţele contramăsurilor luate de Beijing dacă va continua să "acţioneze arbitrar" în ceea ce priveşte situaţia de la Hong Kong.

De asemenea, guvernul local de la Hong Kong şi-a exprimat opoziţia fermă faţă de promulgarea proiectelor de lege privind susţinerea protestatarilor pro-democraţie, afirmând că decizia SUA trimite un smenal greşit manifestanţilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
proteste,
hong kong

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici