Donald Trump a RĂBUFNIT. Cum l-au enervat protestatarii Black Lives Matter din Washington

În Washington, protestatarii antirasim au distrus şi incendiat o statuie a unui general american confederal, fiind singura statuie de acest tip, precizează The Washington Post.

2947 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a RĂBUFNIT. Cum l-au enervat protestatarii Black Lives Matter din Washington

Donald Trump a RĂBUFNIT. Cum l-au enervat protestatarii Black Lives Matter din Washington

Potrivit The Washington Post, statuia generalului sudist Albert Pike, a fost demolată de zeci de manifestanţi, care au strigat sloganul „Black Lives Matter”
 
De asemenea, o mulţime de protestatari din Portland, Oregon, s-au adunat în jurul statuii lui George Washington, i-au dat foc la cap, iar apoi au doborât-o la pământ. Primul preşedinte american a fost vandalizat cu mesaje de tipul „Genocid Colonist”, „Sunteţi pe meleaguri natale”, „BLM” sau „Big Floyd”. 
 
Un alt însemn care a fost marcat pe statuie este anul 1619, simbolic pentru momentul când primii sclavi au fost aduşi în Statele Unite. Poliţia din Portland a declarat că făptaşii au fugit de la locul incidentului şi că nu s-au efectuat arestări. 
 
Duminica trecută protestatarii au vandalizat statuia lui Thomas Jefferson, al treilea preşedinte american.
 
Pe reţelele de socializare a apărut şi reacţia preşedintelui Donald Trump care a criticat aceste evenimente ca fiind „o ruşine pentru ţara noastră", dorind ca făptaşii să fie arestaţi. De asemenea, incidentul de la Washington a umplut paharul, iar Trump a acuzat Poliţia din Washington că nu gestionează cum ar trebui aceste probleme. 
 
„Poliţia de la Washington nu îşi face treaba în legătură cu o statuie să demolată şi incendiată. Aceşti oameni ar trebui arestaţi imediat. O ruşine pentru ţara noastră!" , a fost mesajul lui Donald Trump de pe Twitter. 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici