Donald Trump a transmis că va avea o întâlnire oficială cu omologul său chinez Xi Jinping

Preşedintele american Donald Trump a transmis joi că discuţiile comerciale cu Administraţia de la Beijing „evoluează bine” şi că plănuieşte să aibă o întâlnire oficială cu omologul său chinez, Xi Jinping, în cadrul summitului G-20, relatează Reuters.

319 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a transmis că va avea o întâlnire oficială cu omologul său chinez Xi Jinping

Donald Trump a transmis că va avea o întâlnire oficială cu omologul său chinez Xi Jinping

Decizia preşedintelui american a fost luată după ce a avut „o discuţie productivă” cu Jinping. Cei doi preşedinţi vor participa la finalul lunii noiembrie la summitul G-20, care va avea loc în Argentina.

„Am avut o discuţie lungă şi productivă cu preşedintele chinez Xi Jinping. Am vorbit despre multe lucruri, discuţia fiind axată pe comerţ”, a declarat preşedintele american printr-o postare pe Twitter.

„Discuţiile evoluează bine, ne vom întâlni la summitul G-20 din Argentina. Am avut de asemenea o discuţie productivă şi despre Coreea de Nord”, a adăugat Donald Trump.

Premierul chinez Li Keqiang a declarat joi, în urma unei discuţii cu un grup de politicieni americani, că Statele Unite şi China pot rezolva disputa actuală şi că pot readuce relaţiile la normal dacă ar lucra împreună, „în spiritul respectului reciproc”.

„Sperăm că Statele Unite şi China se vor întâlni la mijloc şi vor lucra împreună în spiritul respectului reciproc şi al egalităţii”, a declarat Li Keqiang.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici