Donald Trump a vizitat graniţa SUA-Mexic, ameninţând cu decretarea stării de urgenţă naţională

Preşedintele Donald Trump a vizitat joi graniţa SUA-Mexic pentru a evidenţia pericolele reprezentate de traficul de droguri, contrabanda cu oameni şi imigraţia ilegală, şi a ameninţat că va decreta starea de urgenţă pentru a putea finanţa construcţia zidului de la frontieră, scrie Associated Press.

1183 afișări
Imaginea articolului Donald Trump a vizitat graniţa SUA-Mexic, ameninţând cu decretarea stării de urgenţă naţională

Donald Trump a vizitat graniţa SUA-Mexic, ameninţând cu decretarea stării de urgenţă naţională

El a acuzat "intransigenţa" democraţilor cu privire la securitatea frontierelor, semnalându-le democraţilor că se pregăteşte pentru un blocaj mai lung al activităţii guvernamentale.

Trump: "Deci ambele părţi vom avea o victorie, vom face un compromis, deoarece cred că un compromis este o victorie pentru toată lumea, sau voi declara starea de urgenţă naţională".

Sute de mii de angajaţi federali vor rămâne fără salariu.

Nouă din cele 15 departamente ale administarţiei nu au primit finanţare, inclusiv în agricultură, securitate internă, stat, transport, interne şi justiţie. Unele instituţii istorice din Parcului Naţional sunt închise, precum muzeele Smithsonian şi Grădina Zoologică din Washington.

Aproape tuturor celor care lucraeză la NASA li s-a spus să rămână acasă, aşa cum se întâmplă cei mai mulţi din Serviciul de administrare fiscală, care este responsabil pentru procesarea declaraţiilor fiscale şi emiterea de rambursări, deşi administraţia spune că rambursările de impozite vor fi făcute pe perioada blocajului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici