Donald Trump afirmă că ar fi "nesăbuit" din partea catalanilor să se separe de Spania

Preşedintele american Donald Trump a declarat că Spania ar trebui să rămână unită, cu câteva zile înainte de controversatul referendum privind independenţa regiunii autonome Catalonia, informează site-ul postului France 24.

919 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că ar fi "nesăbuit" din partea catalanilor să se separe de Spania

Donald Trump afirmă că ar fi "nesăbuit" din partea catalanilor să se separe de Spania

"Chiar cred că oamenii din Catalonia ar rămâne cu Spania", a declarat Trump cu ocazia vizitei premierului spaniol Mariano Rajoy la Casa Albă.

"Cred că ar fi o nesăbuinţă să nu facă asta. Vorbim despre a rămâne într-o ţară cu adevărat măreaţă, frumoasă şi plină de istorie", a completat preşedintele Statelor Unite.

Liderii separtişti catalani an anunţat în mai multe rânduri că vor continua cu organizarea referendumului, programat să albă loc pe data de 1 octombrie, în pofida unei decizii contrare a justiţiei spaniole şi a opoziţiei Guvernului de la Madrid.

Madridul consideră drept ilegal referendumul şi a luat mai multe măsuri pentru a încerca să blocheze desfăşurarea referendumului proindependenţă.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici