Donald Trump afirmă că îşi doreşte ca în SUA să vină imigranţi de "pretutindeni"

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că îşi doreşte ca în SUA să vină imigranţi de "pretutindeni", după ce a fost recent acuzat că a folosit un limbaj ofensator la adresa imigranţilor din Haiti şi ţări africane, informează site-ul postului CNN.

1026 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că îşi doreşte ca în SUA să vină imigranţi de "pretutindeni"

Donald Trump afirmă că îşi doreşte ca în SUA să vină imigranţi de "pretutindeni"

Întrebat de jurnalistul CNN Jim Acosta dacă şi-ar dori ca în Statele Unite să sosească mai mulţi imigranţi din Norvegia, Trump a răspuns: "Vrem să vină de pretutindeni, de pretutindeni".

Liderul american a refuzat să răspundă la alte întrebări ale reporterilor prezenţi la Casa Albă la o succintă conferinţă de presă alături Nursultan Nazarbaev, preşedintele Kazahstanului.

Trump a fost criticat săptămâna trecută pentru că ar fi folosit cuvinte ofensatoare la adresa unor state de unde provin imigranţi, precum Haiti, El Salvador şi mai multe ţări africane, însă preşedintele american a negat acuzaţiile în acest sens.

Preşedintele american s-a întâlnit joi cu mai mulţi congresmeni republicani şi democraţi pentru a discuta despre statutul imigranţilor în SUA şi despre legislaţia privind deportarea celor fără documente valide.

Senatorul democrat Dick Durbin a declarat că l-a auzit pe Trump folosind un limbaj "rasist" şi catalogând aceste state drept "ţări de rahat".

Preşedintele american însă a negat folosirea unor cuvinte ofensatoare, dar a recunoscut că limbajul său a fost unul dur.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici