Donald Trump afirmă că nu crede că Israelul spionează Statele Unite

Preşedintele Donald Trump a declarat că nu crede că Israelul spionează Statele Unite, după ce presa americană a relatat că Israelul ar fi fost implicat în instalarea unor dispozitive de spionaj în apropierea Casei Albe şi în alte zone din Washington, relatează postul Fox News.

438 afișări
Imaginea articolului Donald Trump afirmă că nu crede că Israelul spionează Statele Unite

Donald Trump afirmă că nu crede că Israelul spionează Statele Unite

Potrivit unui material publicat de Politico, în care sunt citaţi trei foşti oficiali americani de rang înalt, serviciile secrete israeliene s-ar fi aflat în spatele instalării acestor dispozitive de supraveghere în apropierea Casei Albe, dar şi în alte zone „sensibile” ale capitalei SUA, Washington.

"Nu cred asta. Nu cred că israelienii ne spionează", le-a spus Donald Trump reporterilor de la Casa Albă. "Îmi vine greu să cred", a adăugat liderul american.

În sprijinul părerii sale, Donald Trump a evocat şi faptul că Administraţia sa are relaţii excelente cu Israelul, menţionând în mod special recenta recunoaştere a Ierusalimului drept capitală a Israelului.

"Orice este posibil, dar nu cred", a completat liderul de la Casa Albă.

Guvernul israelian a catalogat informaţiile vehiculate de presa americană ca fiind „o minciună sfruntată”. „Există un angajament vechi şi o directivă a Guvernului israelian care interzic orice operaţiune de spionaj în Statele Unite”, au informat autorităţile israeliene.

Taguri:
sua,
israel,
spionaj

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici