Donald Trump anunţă că Statele Unite încheie relaţia cu OMS

  • Donald Trump anunţă că Statele Unite încheie relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii
  • Preşedintele SUA: "Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii"
  • Liderul de la Casa Albă solicită clarificări şi din partea Chinei
5984 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că Statele Unite încheie relaţia cu OMS

BREAKING Donald Trump anunţă că Statele Unite încheie relaţia cu OMS

Preşedintele Donald Trump a anunţat, vineri seară, că Statele Unite vor încheia relaţia cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii, din cauza ineficienţei OMS în gestionarea pandemiei, informează CNN.

"Dat fiind că au eşuat în efectuarea reformelor cerute şi foarte mult necesare, vom încheia astăzi relaţia noastră cu Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi vom redirecţiona fondurile spre alte nevoi de sănătate mondiale, care le merită", a declarat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a cerut şi clarificări din partea Chinei.

"Lumea are nevoie de răspunsuri din partea Chinei în privinţa virusului. Trebuie să avem transparenţă", a subliniat Donald Trump.

Preşedintele SUA a acuzat China că nu a transmis în mod corespunzător informaţii despre coronavirus Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi că a exercitat presiuni asupra OMS pentru "a induce lumea în eroare". "Oficiali chinezi au ignorat obligaţiile de raportare a informaţiilor la OMS şi au exercitat presiuni asupra OMS pentru a induce lumea în eroare în momentul în care virusul a fost descoperit iniţial de autorităţile chineze. Au fost pierdute nenumărate vieţi şi lumea a fost afectată de dificultăţi economice profunde", a subliniat Donald Trump.

Preşedintele SUA suspendase contribuţiile financiare către OMS şi ceruse reformarea organizaţiei internaţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
trump,
oms

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici