Donald Trump anunţă că va publica un raport despre "fraudele electorale" din 2020

Fostul preşedinte american Donald Trump, înscris în cursa prezidenţială din 2024, a anunţat marţi, după ce a fost inculpat pentru presupuse tentative de inversare a rezultatelor alegerilor în Georgia, că va prezenta un raport despre "fraude electorale" comise în acest stat american.

218 afișări
Imaginea articolului Donald Trump anunţă că va publica un raport despre "fraudele electorale" din 2020

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

"Un raport amplu, complex, detaliat şi incontestabil despre fraudele electorale din scrutinul prezidenţial din Georgia este aproape gata şi îl voi prezenta lunea viitoare, într-o conferinţă de presă organizată în Bedminster, New Jersey. Pe baza rezultatelor acestui raport concludent, ar trebui retrase toate acuzaţiile împotriva mea şi a altora. Va fi o exonerare completă. Nu i-au căutat niciodată pe cei care au aranjat scrutinul, i-au urmărit doar pe cei care au luptat pentru depistarea celor care au făcut aceste aranjamente. Este o vânătoare de vrăjitoare", a declarat Donald Trump, într-un mesaj postat pe platforma Truth Social, vizualizat de agenţia MEDIAFAX.

Donald Trump a contestat permanent rezultatele scrutinului prezidenţial din 2020, câştigat de Joseph Biden. Înscris în cursa prezidenţială din 2024, Trump a fost inculpat specific în comitatul Fulton din statul Georgia pentru presupuse tentative de inversare a rezultatului scrutinului prezidenţial din 2020. Alături de el sunt acuzaţi 18 presupuşi complici, colaboratori apropiaţi ai fostului preşedinte. "Sunt acuzate 19 persoane şi întreaga lume râde văzând că Statele Unite au devenit un loc corupt şi oribil sub conducerea escrocului Joe Biden. Vânătoarea de vrăjitoare continuă, este o perioadă întunecată pentru întreaga ţară", a afirmat Trump.

Înaintea inculpării, Trump denunţase, luni seară, acţiunile procurorului Fani Willis, din comitatul Fulton, statul american Georgia. "Sunt acuzaţii false, procurorul vrea cu disperare să mă pună sub acuzare pe baza ridicolă că aş fi încercat să influenţez rezultatele scrutinului prezidenţial din 2020. Nu, nu am influenţat deloc rezultatele. Cei care au modificat rezultatele sunt cei care au aranjat scrutinul, iar procurorul fals Fani Willis, care în mod şocant a permis oraşului Atlanta să devină unul dintre cele mai periculoase din lume, nu are niciun interes să vadă volumul mare de dovezi sau să afle cine sunt cei care au comis infracţiunea", a acuzat Trump. Conform procurorilor, Trump i-a cerut în 2020 secretarului de stat din Georgia, Brad Raffensperger, să afle numărul de voturi necesar pentru ca el să îl devanseze pe Joseph Biden în acest stat.

Donald Trump, favorit pentru a reprezenta Partidul Republican în scrutinul prezidenţial din 2024, a fost inculpat deja în Washington D.C. în ancheta federală privind presupuse acţiuni de blocare a validării rezultatelor scrutinului prezidenţial desfăşurat în anul 2020. Trump este vizat de patru capete de acuzare privind conspiraţie pentru comiterea de fraude împotriva instituţiilor guvernamentale, obstrucţionarea unei proceduri formale, tentativă de obstrucţionare a unei proceduri formale şi conspiraţie împotriva respectării unor drepturi. Trump a pledat nevinovat, iar echipa sa a denunţat un proces politic. "Este vorba despre persecutarea unui adversar politic. Este vorba despre persecutarea unei persoane care conduce cu un avans foarte mare în scrutinul intern republican şi care îl devansează cu mult pe Biden. Iar, dacă nu îl poţi învinge, îl persecuţi sau îl pui sub acuzare. Aceste lucruri nu ar fi trebuit să se întâmple în America. Este o zi tristă pentru ţară, o stare de mizerie politică şi decădere. Eu nu am lăsat lucrurile în acest fel şi nu putem permite să se întâmple aşa ceva în America", a afirmat Trump.

Donald Trump a declarat că nu intenţionează să se retragă din cursa electorală prezidenţială nici măcar dacă va fi condamnat în diversele procese penale care îl vizează. Trump este vizat de acuzaţii suplimentare şi în procesul privind gestionarea documentelor clasificate în reşedinţa sa din Mar-a-Lago, în statul Florida. Procurorii acuză că Trump şi colaboratori apropiaţi ai acestuia i-au cerut unui angajat de la complexul Mar-a-Lago ştergerea imaginilor înregistrate de sistemul video de supraveghere, în efortul de obstrucţionare a investigaţiei federale. Noile acţiuni constituie continuarea de către Administraţia Joseph Biden "a tentativelor disperate şi eşuate de persecutare a preşedintelui Trump şi a colaboratorilor săi", pentru influenţarea scrutinului prezidenţial din 2024, a declarat recent un purtător de cuvânt al echipei electorale a lui Trump. Fostul preşedinte a pledat nevinovat în procesul gestionării documentelor clasificate. Avocaţii lui Trump au denunţat un proces politic şi o "situaţie specifică dictaturilor". Trump este inculpat şi într-un dosar separat, în statul New York, privind presupuse fraude cu fonduri electorale, inclusiv prin efectuarea de plăţi ilegale către o actriţă de filme pentru adulţi în campania electorală din 2016. Trump a pledat nevinovat şi în acest caz.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici