Donald Trump apără decizia privind retragerea trupelor americane din Siria

Preşedintele american Donald Trump şi-a apărat miercuri propria decizie privind retragerea trupelor americane din Siria, în timpul unei vizite neanunţate la o bază militară americană din Irak, relatează site-ul agenţiei Reuters.

353 afișări
Imaginea articolului Donald Trump apără decizia privind retragerea trupelor americane din Siria

Donald Trump apără decizia privind retragerea trupelor americane din Siria

Donald Trump este de părere că mai multe persoane vor fi în curând de aceeaşi părere.

Liderul de la Casa Albă a anunţat în urmă cu o săptămână că pregăteşte retragerea "totală" şi "rapidă" a trupelor americane din Siria, inclusiv a unităţilor implicate în operaţiunile contra reţelei teroriste Stat Islamic.

"Sunt de părere că multe persoane vor vedea lucrurile din perspectiva mea. Este timpul să începem să ne folosim capul", a declarat preşedintele pentru reporterii prezenţi la baza aeriană Al Asad.

Donald Trump a informat de asemenea că trupele americane nu vor fi retrase din Irak.

"De fapt, am putea folosi această bază dacă vrem să facem ceva în Siria", a adăugat acesta.

Vizita în Irak intervine pe fondul criticilor privind decizia retragerii trupelor americane din Siria şi diminuării efectivelor militare din Afganistan.

Potrivit agenţiei Dpa, secretarul american al Apărării, Jim Mattis, care a anunţat săptămâna trecută că se va retrage din funcţia, nu l-a însoţit pe preşedinte în viza ta sa la baza aeriană din Irak.

"Nu vreau ca nicio ţară să mai profite de noi şi de armata noastră pentru a se proteja. Dacă nu plătesc pentru asta, nu o să primească nimic", a adăugat Trump.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici