Donald Trump ar putea limita asistenţa militară acordată Ucrainei

Preşedintele SUA, Donald Trump, analizează posibilitatea de a limita asistenţa militară alocată Ucrainei, generând preocupări referitoare la eficienţa acţiunilor de contracarare a Rusiei, afirmă surse citate de site-ul Politico.com şi de CNN.

4539 afișări
Imaginea articolului Donald Trump ar putea limita asistenţa militară acordată Ucrainei

BREAKING Donald Trump ar putea limita asistenţa militară acordată Ucrainei

Statele Unite oferă Ucrainei asistenţă militară în valoare de 250 de milioane de dolari, în contextul acţiunilor de contracarare a Rusiei.

Însă preşedintele Donald Trump a cerut echipei pentru securitate naţională de la Casa Albă să reanalizeze programul de finanţare intitulat "Iniţiativa de Asistenţă pentru Securitate", pentru a se asigura că fondurile sunt utilizate în interesul cel mai bun al Statelor Unite.

Conform surselor citate, Donald Trump analizează de câteva săptămâni posibilitatea opririi finanţării. Consilierii prezidenţiali americani cred că ideea opririi finanţării va genera critici în Congresul SUA şi aşteaptă întrevederea pe care Donald Trump urmează să o aibă cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Donald Trump a părut să minimizeze ingerinţele ruse în Ucraina, propunând recent readmiterea Rusiei în Grupul ţărilor puternic industrializate. Rusia a fost exclusă din G8 după anexarea provinciei ucrainene Crimeea, în 2014.

Taguri:
sua,
ucraina,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici