Donald Trump atribuie atacul cu gaz din Siria regimului Bashar al-Assad, considerându-l "o consecinţă a slăbiciunii şi indeciziei" Administraţiei Obama

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a condamnat atacul cu arme chimice din Siria, spunând că această "acţiune atroce", pe care o atribuie regimului Assad, este "o consecinţă a slăbiciunii şi indeciziei" Administraţiei Obama, relatează agenţia de ştiri The Associated Press.

3373 afișări
Imaginea articolului Donald Trump atribuie atacul cu gaz din Siria regimului Bashar al-Assad, considerându-l "o consecinţă a slăbiciunii şi indeciziei" Administraţiei Obama

Donald Trump afirmă că atacul cu gaz comis de regimul Assad este "o consecinţă a slăbiciunii şi indeciziei" Administraţiei Obama

 
"Aceste acţiuni atroce ale regimului Bashar al-Assad sunt o consecinţă a slăbiciunii şi indeciziei administraţiei precedente", a declarat Trump făcând referire la ezitarea Administraţiei Barack Obama de a lua măsuri dure după un atac cu arme chimice comis de regimul Assad în anul 2013.
 
Liderul american a mai afirmat că atacul care a vizat persoane inocente "nu trebuie să fie ignorat de lumea civilizată".
 
Secretarul american de Stat Rex Tillerson a declarat că Rusia şi Iranul poartă responsabilitatea morală pentru aceste decese.
 
O sursă guvernamentală din SUA a transmis că autorităţile americane au informaţii care indică că în cursul atacului a fost folosit gaz sarin şi este "aproape cert" că acţiunea a fost efectuată de forţe loiale preşedintelui sirian Bashar al-Assad.
 
În raidurile aeriene lansate asupra oraşului Khan Sheikhoun, situat în sudul provinciei Idlib controlată de rebeli, au murit cel puţin 58 de persoane, inclusiv a 11 copii cu vârste mai mici de opt ani, şi au fost rănite peste 60 de persoane, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
 
Mounzer Khalil, şeful autorităţii sanitare din Idlib, a spus că în atac au murit peste 50 de persoane şi 300 au fost rănite.
 
BBC News online scrie la rândul său că OSDO a anunţat că raiduri aeriene efectuate de Guvernul sirian sau de avioane ruse asupra oraşului Khan Sheikhoun au provocat asfixierea mai multor persoane.
 
Potrivit aceleiaşi surse, medici şi activişti de opoziţie au spus că ulterior au fost lansate rachete din aeronave asupra unor clinci din regiune unde erau trataţi unii dintre supravieţuitori.
 
Mohammed Rasoul, responsabil de serviciul de ambulanţă din Idlib, a anunţat că 67 de persoane au murit şi 300 au fost rănite, în timp ce agenţia de presă Step care susţine opoziţia a transmis că numărul morţilor a ajuns la 100.
 
Uniunea Organizaţiilor Medicale, o coaliţie de agenţii umanitare care finanţează spitalele din Siria, a anunţat că cel puţin 100 de pesoane au decedat în urma atacului.

 

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici