Donald Trump cere autorităţilor din Uganda să-i prindă pe indivizii responsabili de răpirea unei turiste americane

Preşedintele SUA, Donald Trump, a solicitat luni autorităţilor din Uganda să prindă persoanele înarmate responsabile de răpirea unei turiste americane, care a fost eliberată după cinci zile de captivitate, informează agenţia de ştiri The Associated Press.

780 afișări
Imaginea articolului Donald Trump cere autorităţilor din Uganda să-i prindă pe indivizii responsabili de răpirea unei turiste americane

Donald Trump cere autorităţilor din Uganda să prindă indivizii responsabili de răpirea unei turiste americane

"Uganda trebuie să-i găsească pe răpitorii turistei americane şi a ghidului pentru ca oamenii să se simtă în siguranţă să meargă acolo. Aduceţi-i în faţa justiţiei în mod deschis şi rapid! ", a transmis preşedintele SUA.

O turistă originară din statul american California şi ghidul ei au fost răpiţi săptămâna trecută în timpul unei călătorii în parcul naţional Queen Elizabeth din Uganda, fiind transportaţi de răpitori în Republica Democrată Congo.

Cei doi au fost eliberaţi în cursul weekendului, însă nu este clar dacă s-a plătit o răscumpărare pentru eliberare lor.

Fred Enanga, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Uganda, a declarat că nu crede că a fost plătită o recompensă, însă un oficial local a declarat că turista "nu a fost salvată", ci a fost eliberată de răpitori după plata unei răscumpărări.

Oficiali din Uganda au comunicat că cele două victime au fost salvate din mâinile indivizilor înarmaţi care i-au răpit pe data de 2 aprilie. Răpitorii au cerut o răscumpărare de 500.000 de dolari pentru eliberarea turistei şi a ghidului ei.

Preşedintele ugandez Yoweri Museveni a afirmat că forţele de securitate "se vor ocupa de aceste grupuri izolate de infractori".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici