Donald Trump cere ca numele denunţătorului din ancheta privind discuţia sa cu Volodimir Zelenski să fie făcut public

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a cerut luni ca numele oficialului care a făcut denunţul care a dus la declanşarea anchetei privind discuţia sa cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, să fie făcut public, potrivit Reuters.

692 afișări
Imaginea articolului Donald Trump cere ca numele denunţătorului din ancheta privind discuţia sa cu Volodimir Zelenski să fie făcut public

Donald Trump cere ca numele denunţătorului din ancheta privind discuţia sa cu Volodimir Zelenski să fie făcut public

De asemenea, el a cerut şi ca denunţătorul să fie audiat în Congresul Statelor Unite, în contextul în care democraţii din Camera Reprezentanţilor au audiat mai multe persoane în cadrul acestei anchete, care ar putea duce la demiterea preşedintelui american.

„Trebuie să aflăm identitatea denunţătorului, pentru a determina de ce a făcut acest lucru Statelor Unite”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.

Trump a denunţat în repetate rânduri ancheta care ar putea conduce la demiterea sa, apreciind că este vorba de „un act de hărţuire prezidenţială” şi o „vânătoare de vrăjitoare”.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici