Donald Trump consideră că a fost făcut un progres semnificativ în situaţia cu Iranul

Preşedintele american Donald Trump a declarat marţi că a fost făcut un progres semnificativ în ceea ce priveşte situaţia cu Iranul şi că nu doreşte o schimbare de regim în cadrul Administraţiei de la Teheran, relatează Reuters.

354 afișări
Imaginea articolului Donald Trump consideră că a fost făcut un progres semnificativ în situaţia cu Iranul

Donald Trump consideră că a fost făcut un progres semnificativ în situaţia cu Iranul

Remarcile preşedintelui american au fost făcute în cadrul unei întâlniri de cabinet la Casa Albă. Donald Trump nu a declarat în ce constă progresul, dar secretarul de Stat Mike Pompeo a anunţat că Administraţia de la Teheran este pregătită să negocieze programul balistic.

„Au fost făcute multe progrese. Vom vedea ce se întâmplă. Dar au fost făcute multe progrese”, a declarat Trump.

Preşedintele american a transmis că Acordul nuclear negociat de predecesorul său, Barack Obama, este prea slab pentru a preveni Iranul să dezvolte armament nuclear.

„Iranul nu poate avea o armă nucleară. Vrem să îi ajutăm. Vom fi buni cu ei, vom lucra cu ei. Îi vom ajuta în orice mod putem, dar nu pot avea arme nucleare. Nu dorim o schimbare de regim”, a transmis Trump.

„Nu pot testa nici rachete balistice”, a menţionat preşedintele american.

Relaţiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancţiunilor impuse de Administraţia Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Preşedintele SUA vrea limitarea activităţilor nucleare şi balistice iraniene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici