Donald Trump consideră că regimul din Coreea de Nord nu este pregătit să negocieze cu SUA

Nu cred că regimul de la Phenian este gata să negocieze cu Washingtonul, deşi Coreea de Nord susţine că vrea acest lucru, a declarat Preşedintele SUA, Donald Trump, după ce regimul nord-coreean a lansat joi mai multe rachete, informează postul CNBC.

588 afișări
Imaginea articolului Donald Trump consideră că regimul din Coreea de Nord nu este pregătit să negocieze cu SUA

Donald Trump consideră că regimul din Coreea de Nord nu este pregătit să negocieze cu SUA

"Analizăm foarte serios. Erau rachete mai mici, erau rachete cu rază scurtă de acţiune", a declarat Trump, despre exerciţiul de trageri efectuat joi de forţele regimului de la Phenian.

"Nimeni nu e mulţumit de asta, dar analizăm bine şi vom vedea", a adăugat liderul de la Casa Albă.

"Relaţia continuă, dar vom vedea ce se întâmplă. Vor să negocieze, vorbesc despre negociere. Dar nu cred că sunt gata să negocieze", a subliniat Trump.

Coreea de Nord a lansat joi două rachete cu rază scurtă de acţiune, potrivit autorităţilor militare sud-coreene, la aproape o săptămână după ce Phenianul a reluat testele balistice.

Tensiunile între Washington şi Phenian s-au intensificat după eşecul summitului de la Hanoi dintre Donald Trump şi Kim Jong-un, în contextul în care Statelor Unite au cer Coreei de Nord să renunţe la programul său nuclear, în timp ce Phenianul cere eliminarea unei părţi a sancţiunilor ce vizează regimul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici