MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump consideră "naive" rapoartele agenţiilor secrete despre programul nuclear iranian: "Poate că oamenii din servicii ar trebui să revină la şcoală!"

Preşedintele SUA, Donald Trump, a catalogat drept "naive" şi "greşite" rapoartele serviciilor de informaţii americane care arată că Iranul nu dezvoltă arme nucleare, liderul de la Casa Albă recomandându-le autorilor documentelor de evaluare să revină "la şcoală".

2348 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Donald Trump consideră "naive" rapoartele agenţiilor secrete despre programul nuclear iranian: "Poate că oamenii din servicii ar trebui să revină la şcoală!"

Donald Trump consideră "naive" rapoartele serviciilor americane despre programul nuclear iranian

"Oamenii serviciilor de informaţii par a fi extrem de pasivi şi naivi în privinţa riscurilor reprezentate de Iran. Greşesc! Când am devenit eu preşedinte, Iranul provoca probleme în tot Orientul Mijlociu, chiar şi în alte zone. De la retragerea din teribilul Acord nuclear iranian, au devenit cu mult diferiţi, dar sunt o sursă de potenţiale pericole şi conflict. Au testat rachete săptămâna trecută, dar se apropie de limită. Economia se prăbuşeşte, iar acesta este singurul lucru care îi reţine. Fiţi atenţi cu Iranul. Poate că oamenii din serviciile de informaţii ar trebui să revină la şcoală!", a transmis Donald Trump miercuri prin Twitter.

Dan Coats, directorul Serviciului Naţional de Informaţii, şi Gina Haspel, directorul Agenţiei Centrale de Informaţii (CIA), au prezentat marţi în Senatul SUA "Raportul de evaluare a riscurilor globale". Potrivit documentului, ameninţarea nucleară reprezentată de Coreea de Nord se menţine, iar Iranul pare să respecte Acordul atomic semnat cu marile puteri şi nu dezvoltă arme atomice.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici