Donald Trump crede că în Ucraina au loc acte de "genocid"

Fostul preşedinte american Donald Trump consideră, la fel ca preşedintele actual al SUA, Joseph Biden, că în Ucraina au loc acte de "genocid" comise de armata rusă, informează publicaţia The Hill.

1493 afișări
Imaginea articolului Donald Trump crede că în Ucraina au loc acte de "genocid"

Donald Trump crede că în Ucraina au loc acte de "genocid"

"Ceea ce se întâmplă acum este genocid", a afirmat Donald Trump într-un interviu acordat postului de televiziune Fox News.

Donald Trump a reiterat ideea că Rusia nu ar fi îndrăznit să atace Ucraina dacă el era în continuare preşedintele Statelor Unite. "Avem cele mai puternice capabilităţi nucleare din lume datorită acţiunilor mele. Cred că peste 100 de ani oamenii se vor întreba: «cum de am stat pasivi şi noi şi NATO»", a subliniat Donald Trump.

Preşedintele Joseph Biden a afirmat, marţi seară, într-un discurs rostit la o uzină din statul Iowa că Rusia comite "genocid" în Ucraina. "Bugetul dumneavoastră de familie, capacitatea de a vă umple rezervorul la maşină nu ar trebui să depindă de acţiunea unui dictator de a declara război şi a comite genocid în cealaltă parte a lumii", a declarat Joseph Biden, potrivit postului public de radio NPR. Rugat mai târziu să îşi clarifice afirmaţiile, preşedintele SUA a continuat: "Da, am spus genocid. A devenit din ce în ce mai clar că Putin încearcă să şteargă ideea de a fi ucrainean". Oficiali de la Casa Albă au afirmat însă că nu vor exista modificări imediate ale liniei politice ca urmare a declaraţiilor preşedintelui Biden.

Administraţia Vladimir Putin a catalogat drept "inacceptabilă" încercarea preşedintelui american, Joseph Biden, de "a distorsiona" situaţia din Ucraina prin utilizarea termenului "genocid". "Noi considerăm că un astfel de efort de a distorsiona situaţia este inacceptabil. Este cu greu acceptabil aşa ceva din partea unui preşedinte al Statelor Unite", a afirmat miercuri după-amiază Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de BBC News.

Anterior, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a manifestat reticenţă privind utilizarea termenului "genocid". "Eu aş fi foarte atent cu astfel de termeni, întrucât aceste popoare sunt înrudite", a declarat Emmanuel Macron, citat de postul France 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici